مقالات آموزشی

 
بررسی انواع عفونت واژن و راههای درمان آن

بررسی انواع عفونت واژن و راههای درمان آن

تمام زنان در طول زندگی خود دست کم چند بار درگیرعفونت واژن می شوند. این عفونت در سنین باروری یعنی از سن بلوغ تا یائسگی شایع‌تر است. زیرا پوشش سطحی سیستم تناسلی کودکان خردسال و خانم‌های یائسه به‌صورتی است که میکروب‌ها نمی‌توانند درآن بخوبی رشد کنند. دو نوع میکروب همواره به‌طور طبیعی در واژن زنان وجود دارد...
چسبندگی رحم و نازایی

چسبندگی رحم و نازایی

یکی از بیماری‌های نسبتا شایع در میان زنان، چسبندگی رحم است که در اثر عوامل متعددی اتفاق می‌افتد و در صورت عدم تشخیص به موقع ممکن است به نازایی و یا سقط‌های مکرر در زنان منجر شود.
بیماری های شایع رحم

بیماری های شایع رحم

۱ . تومورهای بدخیم: علایم بالینی : خونریزی و ترشح غیر عادی به خصوص بعد از یائسگی یا خونریزی زیاد هنگام هنگام عادت ماهانه، اشکال یا درد در هنگام ادرار کردن، مقاربت دردناک و...
ترشحات خونی واژن

ترشحات خونی واژن

ترشحات خونی واژن می توانند به علل مختلف به وجود آیند. ترشحات واژن ترکیبی از سلول‌ها و مایعات بدن بوده که از طریق واژن خارج می‌شوند. این ترشحات از لحاظ بیولوژیکی طبیعی بوده و همه زنان آن را تجربه می‌کنند. ترشحات واژن معمولا سفید رنگ و بدون بو هستند، ولی گاهی اوقات کمیت و کیفیت این ترشحات، بسته به شرایط مختلف تغییر می‌کنند.
چسبندگی لوله ها ی رحمی

چسبندگی لوله های رحمی "وقتی لوله های رحمی به هم می چسبند"

لوله‌های رحمی یکی از مهم‌ترین اعضای داخلی لگن به حساب می‌آید که سلامتی آنها هم تاثیر بسزایی در باروری خانم‌ها دارد. بنابراین وجود هر گونه مشکلی در این لوله‌ها یا بروز هر نوع اختلالی در این بخش از بدن می‌تواند مسائل متعددی را برای خانم‌ها ایجاد کند و به همین دلیل باید مراقبت‌های لازم در این زمینه صورت بگیرد. از طرف دیگر، با توجه به این‌که برخی از اختلالاتی که در لوله‌های رحمی ایجاد می‌شود، ممکن است به نازایی منجر شود، اهمیت رسیدگی به سلامت آنها نیز بیشتر خواهد شد.
دلایل ابتلا به چسبندگی رحم

دلایل ابتلا به چسبندگی رحم

چسبندگی رحم در حقیقت در دیواره های داخلی رحم ایجاد می شود. وظیفه اصلی دیواره داخلی یا همان آندومتر ایجاد فضای مناسب برای نگه داری تخمک لقاح یافته است. چسبندگی رحم می تواند دلایل زیادی داشته باشد که زایمان های مکرر یا کورتاژ و… از عوامل چسبندگی رحم می باشند.
بهداشت و مراقبت از دستگاه تناسلی

بهداشت و مراقبت از دستگاه تناسلی

دستگاه تناسلی تنها دستگاهی از بدن است که برای زندگی خود فرد حیاتی نیست امّا برای بقای نسل لازم است. در فرآیند تولید مثل انسان دو سلول جنسی نقش دارند: سلول جنسی مردانه یا  اسپرم که محصول دستگاه تناسلی مردانه است و سلول جنسی زنانه یا تخمک که محصول دستگاه تناسلی زنانه است.و از ترکیب این دو سلول ، سلول تخم بوجود می آید که جنین انسانی در رحم از این سلول بوجود می آید.
سندرم اشرمن Asherman Syndrome

سندروم اشرمن Asherman Syndrome

سندروم اشرمن یا چسبندگی داخل رحمی چیست؟ سندرم اشرمن (چسبندگی داخل رحمی) یک بیماری اکتسابی و نادر است. این بیماری شامل چسبندگی‌های داخل رحم می‌باشد که معمولاً در نتیجه بارداری، زایمان، عفونت یا عمل جراحی زنان ایجاد می‌شود. شدت آن ممکن است خفیف یا گسترده باشد. در حالت خفیف فقط قسمتی از رحم دچار چسبندگی می‌شود و ...
آیا کیست تخمدان می‌تواند سرطان‌زا باشد؟

آیا کیست تخمدان می‌تواند سرطان‌زا باشد؟

بسیاری از کیست های تخمدان بدون آسیب هستند و اغلب بدون نیاز به درمان از بین می روند. به ندرت٬ بعضی از کیست های تخمدان می توانند تبدیل به سرطان تخمدان شوند. ریسک سرطانی شدن کیست تخمدان پس از یائسگی افزایش می یابد.
علل گرفتگی عضلات بعد از رابطه جنسی

علل گرفتگی عضلات بعد از رابطه جنسی

بیشتر زنانی که گرفتگی عضلات بعد از رابطه جنسی را تجربه می کنند این سوال را دارند که آیا این گرفتگی نشان دهنده مشکل خاصی در دستگاه تناسلی یا اندام های داخلی بدن است؟ به همین خاطر نیز اکثرا این گرفتگی ها آن ها را نگران می کند. پاسخ به سوال بالا کمی پیچیده است زیرا برخی از علل گرفتگی عضلات بعد از رابطه جنسی طبیعی است و برخی از گرفتگی ها نشان دهنده بیماری زمینه ای می باشد. درد در هنگام مقاربت و یا پس از آن یکی از مشکلات جنسی زنان است که می تواند به عوامل مختلفی مثل ارگاسم، فیبروئید و بیماری ها خاص ارتباط داشته باشد.
خونریزی نامنظم رحم

خونریزی نامنظم رحم

بی‌نظمی در قاعدگی و خونریزی های مشکوک بایستی هر خانمی را نگران کند ، خونریزی نامنظم رحم می تواند هشدار و نشانه ای از یک بیماری جدی باشد که پزشک می تواند آن را تشخیص دهد.
تشخیص چسبندگی رحم یا سندرم آشرمن

تشخیص چسبندگی رحم یا سندرم آشرمن

چسبندگی رحم یا سندرم آشرمن، چسبندگی داخل رحمی در داخل رحم و یا دهانه رحم است. در بسیاری از موارد دیواره های جلویی و پشتی رحم به یکدیگر می چسبند. در موارد دیگر، چسبندگی فقط در قسمت کوچکی از رحم ظاهر می شود. میزان چسبندگی خفیف، متوسط یا شدید است. چسبندگی می تواند نازک یا ضخیم باشد، لکه دار در محل یا درهم و برهم باشد.
چه زمانی اوفورکتومی یا برداشتن تخمدان لازم است

چه زمانی اوفورکتومی یا برداشتن تخمدان لازم است

اوفورکتومی چیست؟ اوفورکتومی روشی به منظور برداشتن یک یا هر دو تخمدان است. تخمدان های شما اندام های بادامی شکل هستند که در هر دو طرف رحم در ارگان لگن قرار دارند. تخمدان های شما حاوی تخم می باشد و هورمون هایی تولید می کند که به واسطه آن چرخه قاعدگی کنترل می شود
چسبندگی‌های رحم

چسبندگی‌های رحم

خانم ها باید نسبت به بیماری های خاص خودشان خیلی حساسیت به خرج بدهند و مرتب با پزشک مشورت کنند و چکاپ بدهند. اگر اینطور نباشد به یکباره میبینید دچار بیماری هایی نظیر چسبندگی رحم شدند. چسبندگی رحم یکی از آن بیماری هاست که میتواند جسم زنان را مورد آزار قرار دهد چراکه این بیماری از یک ضخم کوچک شروع شود و ممکن است عواقب خطرناکی را به همراه داشته باشد.
آسیبهای لوله های رحمی

آسیبهای لوله های رحمی

زنان دو لوله رحمی (فالوپ) دارند، یکی در هر طرف رحم، دیگری در کنار تخمدان ها. چون این لوله ها مسیر انتقال از تخمدان به رحم هستند وجود مشکل در هر دو یا یکی از لوله ها می تواند تاثیر زیادی بر توانایی شما در باروری بگذارد.
اندومتریوز به زبان ساده !

اندومتریوز به زبان ساده !

وقتی بافت اندومتر(پوششی) رحم ،در جاهای دیگر دیده شود به آن " اندومتریوز " می گویند.
بالا