بیماری جنسی که سرطان دهانه رحم در زنان را تشدید می کند

سرطان دهانه رحم ۱۰ تا ۲۰ درصد سرطان‌های شایع زنان را به خود اختصاص می‌دهد.

سرطان دهانه رحم  یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در زنان است که نوع پیشرفته و تهاجمی آن می‌تواند کشنده باشد و یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ و میر زنان است.

این سرطان بیشتر در زنانی که ازدواج در سن خیلی پایین داشته‌اند، زنان با سیستم ایمنی ضعیف، زنانی که دخانیات مصرف می‌کنند و زنانی که دچار کمبود ویتامین‌های A و C و اسید فولیک هستند، دیده می‌شود.

 

یکی از مهمترین عوامل اثرگذار بر ایجاد سرطان دهانه رحم، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) است که از آن به عنوان "زگیل تناسلی" یاد می‌شود و تیپ ۱۶، ۱۸، ۳۱، ۵۰ و ... آن مستعدکننده سرطان است.

این سرطان در مراحل اول علائم خاصی را نشان نمی‌دهد. وقتی سرطان پیشرفته‌تر شود، در معاینات پزشک با کمک تست پاپ اسمیر، کولپوسکوپی، بیوپسی و ... قابل تشخیص است و می‌توان به روند تغییرات سلول به سمت سلول‌های پیش سرطانی پی برد.

سرطان دهانه رحم در حالت پیشرفته خود علائمی مانند درد لگنی، خونریزی‌های نامنظم، خونریزی پس از تماس جنسی، ترشحات بدبو و ... را نشان می‌دهد.

تشخیص به موقع این سرطان می‌تواند به درمان آن کمک کند،  خانم‌هایی که ازدواج کرده‌اند تست پاپ اسمیر را به صورت منظم انجام دهند و مراجعات مستمر به پزشک زنان و معاینه داشته باشند.

تست پاپ اسمیر در زنانی که سوابق بیماری سرطان دهانه رحم در خود یا خانواده آنها وجود دارد باید هر سال انجام شود و در سایر زنان نیز به همین صورت است.

خوشبختانه از زمانی که از تست‌های تشخیصی پاپ اسمیر استفاده می‌شود، موارد کشنده و تهاجمی سرطان دهانه رحم کمتر دیده می‌شود و می‌توان سرطان را در مراحل ضایعات پیش سرطان تشخیص داد و کنترل کرد.

توجه به بیماری "زگیل تناسلی" نیز از  عواملی است که می‌تواند به پیشگیری از سرطان دهانه رحم کمک کند.

 در خصوص راهکارهای درمانی سرطان دهانه رحم این راهکارها بسته به سن و ویژگی‌های فرد، قصد وی برای باردار شدن، شدت و درجه سرطان و ... متفاوت است، اما قبل از اینکه پیشرفته شود می‌توان برای کنترل و درمان اقداماتی انجام داد.

 

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
بالا