آبله مرغان در دوران بارداری

در زمانی که شما باردارید، باید همه تلاش iiخود را جهت سالم ماندن و محافظت از خود، در مقابل هر گونه بیماری انجام دهید. آبله مرغان که یک عفونت ویروسی بسیار مسری است می تواند خطرات جدی برای شما و فرزندتان ایجاد نماید، ولی خوشبختانه راه هایی برای محافظت از شما و کودک تان در مقابل این بیماری وجود دارد.

 

آبله مرغان چیست❓

آبله مرغان یک بیماری مسری است که در اثر ویروس واریسلا زوستر ایجاد می گردد و توسط قطرات تنفسی موجود در هوا و همچنین از طریق تماس مستقیم با فرد بیمار قابل انتقال است. آبله مرغان یک بیماری شایع در میان کودکان می باشد و چنانچه در گذشته مبتلا به آبله مرغان بوده اید، احتمال ابتلای مجدد به آن وجود ندارد زیرا بدن تان، پادتن هایی می سازد که باعث مصون ماندن شما از این بیماری می شود.
 🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
در صورتی که مطمئن نیستید که در گذشته مبتلا به آبله مرغان بوده اید یا خیر، می توانید از طریق انجام یک آزمایش خون ساده مصون بودن یا نبودن بدن خود نسبت به این بیماری را مشخص سازید.

اگر نسبت به آبله مرغان مصونیت نداشته باشید، در صورتی که در معرض ویروس آبله مرغان قرار گیرید، مثلا زمانی که با فردی که دچار این بیماری است در تماس هستید بیش از 90 درصد احتمال دارد که شما نیز مبتلا به این بیماری گردید.


📌علایم آبله مرغان

نشانه بارز بیماری آبله مرغان ایجاد بثورات پوستی که به صورت لکه هایی با رنگ مایل به قرمز یا جوش های کوچک می باشد، است. قبل از بروز بثورات پوستی معمولا تب و بدن درد رخ می دهد. ممکن است دچار آبریزش بینی و خارش پوست نیز گردید. فاصله زمانی بین تماس با یک فرد بیمار و نمایان شدن بیماری حدود دو تا سه هفته می باشد.

همان ویروس واریسلا زوستر که موجب بروز آبله مرغان می شود، می تواند مشکل عود کننده ای از عفونت را ایجاد کند که به آن زونا گفته می شود. در صورتی که مطلع شدید نسبت به آبله مرغان آسیب پذیرید، از تماس مستقیم با هر فردی که مبتلا به زونا است پرهیز کنید، زیرا می تواند موجب بروز عفونت آبله مرغان در شما شود.
 

📌خطرات آبله مرغان در دوران بارداری

میزان خطرات ایجاد شده ناشی از آبله مرغان بستگی به سن بارداری شما دارد، یعنی اینکه چند هفته از بارداری شما گذشته است که مبتلا به آبله مرغان شده اید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر در این باره باید مقاله عوارض ناشی از آبله مرغان در دوران بارداری را مطالعه نمایید.
 

پیشگیری از ابتلا به آبله مرغان

واکسن آبله مرغان بسیار جدید است و اطلاعات کافی در مورد ایمنی آن برای زنان باردار وجود ندارد. به همین دلیل توصیه می شود بعد از دریافت واکسن تا سه ماه قبل از اقدام به بارداری صبر کنید. در صورتی که واکسن زدید و به طور ناگهانی متوجه بارداری خود شدید این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
اگر نسبت به آبله مرغان ایمن نیستید و در معرض تماس با فرد بیمار قرار گرفته اید فوراً باید به پزشک خود اطلاع دهید تا گلوبولین مصونیت زای واریسلا زوستر یا VZIG به شما تزریق شود تا خطر عفونت را برای شما و فرزندتان کاهش دهد. این تزریق باید ظرف مدت سه روز از مواجهه با آن صورت گیرد.

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
بالا