7 علت خونریزی شدید قاعدگی

خونریزی در دوران قاعدگی برای افراد مختلف متفاوت است. اما گاهی در چند نوبت از قاعدگی برای برخی افراد، خونریزی، شدیدتر و سنگین تر اتفاق می افتد.

 

چرا خونریزی قاعدگی شما بیشتر و سنگین تر از قبل شده است؟

وقتی صحبت از قاعدگی می شود، می دانیم که همه دوره ها مشابه هم نیستند. هر دختری می داند که بعضی زنان خونریزی قاعدگی شدیدی دارند! اگر همیشه از پدهای بهداشتی خیلی بزرگ استفاده می کنید در حالی که دوستان تان همیشه پدهای کوچک را مصرف می نمایند، نیازی به نگرانی نیست، ولی اگر خونریزی پریودتان تغییر چشمگیری داشته باشد و بیشتر از معمول شود، احتمالا مشکلی پیش آمده است ( اگر پریودتان نسبت به معمول کمتر هم شود، باید با پزشک تان مشورت نمایید).

از تغییرات ایجاد شده به خاطر کنترل بارداری گرفته تا مشکلات جدی پزشکی، در این مقاله 7 دلیلی که چرا ممکن است خونریزیتان بیشتر از حد معمول باشد را با شما در میان می گذاریم:

 

قرص های ضد بارداری تان را تغییر داده اید

با توجه به این که قرص های هورمونی ضد بارداری، اغلب پریود را تنظیم کرده و کم می کنند (در حقیقت بعضی پزشکان به طور خاص برای کم کردن خونریزی شدید تجویز می کنند)، پس منطقی است که اگر قرصتان را به انواع غیر هورمونی تغییر دهید یا مصرفش را قطع کنید مجبور شوید پد بهداشتی تان را زودتر عوض کنید.

 IUD هایی مثل Mirena خونریزی قاعدگی را کم می کند و IUD های غیرهورمونی اغلب منجر به ایجاد پریودهای شدید تر در زنان می شوند. این مساله طبیعی است، ولی اگر شدت خونریزی تا 3 ماه بعد از جاگذاری زیاد بود به پزشک متخصص زنان مراجعه نمایید.

 

 

در دوره پیش یائسگی هستید

در حالی که بسیاری از زنان جوان تصور می کنند در دسته زنانی که دوره پیش یائسگی را طی می کنند، قرار نمی گیرند (دوره انتقالی 4 تا 10 ماهه منتهی به یائسگی)، ولی می تواند در سن 30 سالگی هم شروع شود. شما نمی توانید دقیقا پیش بینی کنید که چه زمانی دچار یائسگی خواهید شد. 

 

داروی ضد انعقاد مصرف می کنید

ضد انعقاد ها، اغلب به عنوان رقیق کنده خون شناخته می شوند و اغلب برای کمک به کاهش و از بین بردن لخته های خون بالقوه خطرناک، استفاده می شوند. بر اساس تحقیقات بیمارستان  فری در لندن، در حالی که داروهای ضد انعقاد مانند آسپرین اجازه می دهند، خون راحت تر در بدن جریان پیدا کند و در نتیجه خطر حمله قلبی یا سکته مغزی کاهش پیدا کند، همچنین این داروها باعث می شوند که خون راحت تر به قسمت پایین بدن برسد و خونریزی قاعدگی هم بیشتر شود. پزشکتان می تواند به شما کمک کند که چه داروهایی برای پیشگیری از این مساله بهتر هستند.

 

 

بیماری اختلال خونی دارید

دوره های پریود سنگین غیر طبیعی هم می تواند نشانه ای از اختلال خونی باشد. اگر چنین مشکلی دارید به پزشک تان مراجعه نمایید.

 

فیبروئید رحمی دارید

فیبروئید های رحم کوچک بوده و رشد غیر سرطانی در داخل رحم دارند.  ممکن است ترسناک به نظر برسند، ولی بیشتر از آنچه که فکرش را بکنید شیوع دارند. یک مطالعه در بیمارستان زنان بیرمنگام نشان داد که، 70 درصد زنان حداقل یک بار قبل از رسیدن به سن 50 سالگی دچار فیبروئید رحمی می شوند و یکی از علایم اصلی فیبروئید رحم خونریزی شدید است، گاهی اوقات هم با لخته شدن خون و خون ریزی بین دوره همراه است.این مساله ممکن است باعث ناتوانی یک زن، چند بار در سال شود، و هر چیزی که سبب ناراحتی بیش از حد توانش شود، باید مورد بررسی قرار بگیرد. گاهی اوقات راه حل ساده است، مانند استفاده از روش های پیشگیری از بارداری، IUD یا استفاده از انواع دیگر داروها بدون پیشگیری از بارداری.

 

 

سندرم تخمدان پلی کیستیک دارید

با توجه به گزارش بنیاد سندرم تخمدان پلی کیستیک (Polycystic Ovarian Syndrome یا PCOS )، بیش از 10 درصد زنان به PCOS مبتلا هستند و حدود 50 درصد این زنان حتی متوجه آن نمی شوند. زنان مبتلا به PCOS ممکن است یک گروه کیست داشته باشند ( اغلب با یک رشته مروارید مقایسه می شود ) که در تخمدان رشد کرده و می تواند منجر به دوره پریود سنگین تر شود. تخمک گذاری در زنان مبتلا به PCOS نامنظم است که باعث ریزش دیواره رحم می شود. اگر این عامل وجود نداشه باشد، دیواره رحم همچنان به ضخیم شدن ادامه داده و در نتیجه باعث ایجاد دوره هایی با خون ریزی بسیار شدید می شود.

 

 

دچار عفونت شده اید

بله، شامل عفونت های منتقل شده از انواع راه های جنسی است. سوزاک، کلامیدیا و هر عفونت دیگر در پوشش رحم می تواند باعث خونریزی شدید شود. اگر یک رابطه جنسی محافظت نشده داشتید و متوجه یک قاعدگی غیر معمول شدید، بهتر است که به پزشک متخصص زنان مراجعه نمایید. اگر مبتلا به بیماریهای مقاربتی شده باشید، داروهای زیادی برای کمک به درمان شما وجود دارد.

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
بالا