جدا شدن جفت قبل از زایمان

اگر جفت جنین در سه‌ ماهه ی آخر بارداری‌، از دیواره رحم به طور ناقص جدا شود ،در این حالت، میگویند جفت قبل از زایمان از مادرش جدا شده است.این حالت با سونوگرافی قابل تشخیص است.

در صورتی که میزان جدا شدن جفت، کم باشد، ممکن است این مسئله بی اهمیت باشد. ولی جداشدگی کامل، برای مادر و جنین خطرناک بوده به طوری که می تواند باعث مرگ آن ها شود.

 

وظیفه جفت ،رساندن مواد غذایی و اکسیژن‌ از مادر‌ به‌ جنین‌ است. پس، با جداشدن جفت،‌ زودتر از موعد، جنین دیگر تغذیه نمی شود و زندگی اش به خطر خواهد افتاد. درد شکم یا پشت ،خونریزی تیره رنگ و سفت شدن رحم ،ازنشانه های این رخ داد می باشند.در اکثر مواقع ،خونریزی زن باردار به طور آشکار اتفاق می افتد.

 

 

اگر خانم باردار در سه ماهه ی سوم حاملگی خود ،به طورناگهانی با کاهش فشار خون، تپش قلب، نبض ضعیف و پوست سرد مواجه شوند ،باید سریعا به پزشک متخصص زنان مراجعه کنند و تحت مراقبت قرار بگیرند.

در این حالت ،احتمال افزایش فشار حاملگی نیز وجود دارد. هنگام جدا شدن جفت از رحم ، تپش قلب‌ مادر بالا رفته ، تنفس‌ تندتر می‌شود و سرگیجه های شدیدی به فرد دست می دهد .در این وضعیت، برخی‌ مواد داخل رحم به‌ خون‌ مادر منتقل شده و باعث‌ رسوب و انعقاد داخل رگی می شود .

 

اگر انعقاد خون برطرف نشود جان مادر به خطر می افتد.

فشار خون بالای بارداری، مصرف دخانیات و الکل ، بندناف کوتاه از عواملی هستند که می توانند سبب جدا شدن جفت قبل از زایمان شوند.این اتفاق می تواند باعث بروز خون ریزی در نقاط مختلف بدن شود(مانندخونریزی‌ از بینی‌، خونریزی‌ در ادرار) شود.شایع ترین علت این اتفاق ،افزایش فشارخون مادرمی باشد ، که در بیش از نیمی از زنان دیده می شود.

 

ضربه مستقیم به رحم هم می تواند باعث جدا شدن جفت گردد و به مغز جنین آسیب برساند.

درمان، به شدت جدا شدگی جفت از دیواره بستگی دارد. در هر صورت ،باید فرد را سریعا به بیمارستان منتقل نمود. در این شرایط ممکن است زایمان زودتر از هنگام ،برای فرد اتفاق بیفتد.و جنین نارس به دنیا بیاید.

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
بالا