Uterine fibroids یا فیبروم رحمی ،توده های در رحم هستند که کمتر باعث نازایی در زنان میشوند ولی فیبرم رحم در دوران بارداری احتمال سقط را در 3ماهه اول بالا میبرد میخواهیم علائم و نشانه ها و راه درمان ان را برایتان توضیح دهیم .
فیبروم رحمی چیست، در بارداری چه مشکلاتی را ایجاد می کند و چگونه درمان می شود؟آیا پزشکتان به شما گفته است که فیبروم رحم دارید؟ آیا در مورد عوارض آن برای خودتان و کودکتان نگرانید؟ پاسخ به این پرسش رایج را در این مقاله مطالعه کنید.
فیبروم رحم که همچنین به نامهای لیومیوم یا میوم شناخته میشود، یک توده از عضله فشرده و بافت لیفی است که روی دیواره رحم (و گاهی خارج از آن) رشد میکند. این توده میتواند به کوچکی یک نخود فرنگی یا به بزرگی یک گریپفروت باشد. تومورهای فیبروم در 20تا 30درصد از زنان وجود دارند.
علائم و نشانههای فیبروم رحمی شامل موارد زیر هستند:
:: خونریزی سنگین واژینال؛
::درد شکم؛
::فشار لگن؛
::تکرر ادرار؛
::یبوست.
همیشه دردهای شکمی یا خونریزی واژینال را سریع به پزشکتان اطلاع دهید.
آیا فیبروم رحمی میتواند موجب بروز عوارضی در طی دوران بارداری شود؟
تودهها معمولاً در بارداری توسعه مییابند، با این حال بسیاری از زنان تا زمانی که سونوگرافی انجام ندادهاند یا تحت آزمون لگنی قرار نگرفتهاند، از وجود آن بیخبرند. اگر قبل از بارداری از وجود فیبروم رحمی باخبر بودید، از پزشک در مورد اندازه و موقعیت آن سؤال کنید و بپرسید چه مشکلاتی را میتواند ایجاد کند و شما باید مراقب کدام علائم باشید.
بسیاری از زنانی که یک یا تعداد بیشتری از این تودههای غیر سرطانی را دارند، در دوران بارداری دچار عارضهای نمیشوند. 10 تا 30 درصد از خانمهای بارداری که فیبروم رحمی دارند، دچار عوارضی میشوند که شایعترین آنها دردهای شکمی است که معمولاً با خونریزی سبک و خفیف واژینال نیز همراه هستند. البته جنین به ندرت تحت تأثیر قرار میگیرد، مگر اینکه خونریزی قابل توجه باشد.
حتی اگر علائم ذکر شده را تجربه کنید، احتمال اینکه جنین مشکلی پیدا کند، بسیار اندک است؛ با این وجود ریسک سقط جنین یا زایمان زودرس در صورتیکه به فیبروم رحمی مبتلا باشید به میزان بسیار اندک بالا میرود. فیبروم رحمی گهگاه میتواند موجب شود که نوزاد در موقع زایمان در موقعیت غیرطبیعی قرار بگیرد. آنها همچنین میتوانند زایمان را به تأخیر بیندازند یا در نزدیکی دهانه رحم قرار بگیرند و راه عبور نوزاد را مسدود کنند. تمام این مشکلات (هر چند نادر)، میتوانند احتمال سزارین را افزایش دهند.
فیبروم رحمی چگونه درمان میشود؟
درد حاصل از فیبروئیدهای دردناک معمولاً با استراحت در بستر، کمپرسهای سرد و درصورت لزوم با دارو، درمان میشوند. پزشکتان ایمنترین درمان را به شما پیشنهاد میدهد و علائم معمولاً در عرض چند روز فروکش میکنند.
تودهها گاهی اوقات به دلیل هورمونهای بارداری بزرگتر میشوند. پزشکتان ممکن است از شما بخواهد سونوگرافی انجام دهید تا ببیند تودهها بزرگتر شدهاند یا خیر یا احتمال دارد عوارضی ایجاد کنند یا نه.