وضعیت مادر و جنین در هفته نهم بارداری

 اولین هفته از سومین ماه بارداری هستید. دیگر به خوبی با شرایط کنار آمده‌اید، همچون ستاره‌های بزرگ تلویزیون به خوبی می‌دانید چگونه باید نقش‌آفرینی کنید. شما مادر قابل‌ستایشی هستید که توانسته‌اید سه ماه دوام بیاورید. خیلی‌ها زود خسته می‌شوند و بنای غر زدن را می‌گذارند و دلشان می‌خواهد برگردند به همان دوران قبل از بارداری. با این حال شما همچنان قرص و محکم در جایگاهتان ایستاده‌اید و می‌دانید که چگونه باید این نقش را حفظ کنید.

وضعیت جنین در هفته نهم بارداری

استخوان‌های او در حال سفت شدن هستند و به تدریج غضروف‌ها هم خودی نشان خواهند داد. سر جنین از نظر ظاهری شروع به بلوغ بیشتری کرده ولی هنوز هم بر روی سینه‌اش خم است. تکامل چشم‌ها کامل نشده و هر چشم هنوز یک پلک غشایی است.

طی این هفته حفره مربوط به قفسه سینه جنین توسط یک دسته از عضلات که در نهایت ساختمان عضله دیافراگم را خواهند ساخت از ساختار حفره شکمی جدا می‌شود. نخاع در حال شکل‌گیری است و او این هفته احساس آزادی بیشتری می‌کند چرا که می‌تواند حرکات ظریف و عضلانی را همانند لگدزدن و جمع و بازکردن اندام‌ها انجام دهد، البته شما هنوز قادر به حس این حرکات نخواهید بود. اندام‌های تناسلی او شکل می‌گیرند، اما هنوز هم برای برای اینکه بفهمید بالاخره او دختر است یا پسر زود است حداقل باید تا ماه‌های بعدی صبر کنید.
 

از همین حالا احتمالا دلتان ضعف می‌رود وقتی بشنوید با آنکه بیشتر از 2.5 سانت قد ندارد، اما سیستم معده، روده و لوزم المعده اش در حال توسعه است، ممکن است بپرسید که دقیقا با این جثه کوچک چگونه این امعاء و احشا درون شکم او جای گرفته است. این سوالی است که پاسخ به آن ساده نیست.

 
اما در این روند تکامل روده کوچک دارای چین‌خوردگی‌هایی می‌شود که در آن پرزهایی شکل می‌گیرند که بعد از تولد کمک به جذب غذا می‌کنند. ان هفته دستگاه گوارش او شروع به کار می‌کند.

قد: 2.5 سانتی متر
وزن: 2.4 گرم

تغذیه در هفته نهم بارداری

وضعیت مادردر هفته نهم بارداری

از اول بارداری تا الآن هورمون‌ها تأثیرگذارترین نقش را در بدن شما داشته‌اند. در این هفته میزان هورمون حاملگی به بالاترین زمان خود می‌رسد و ترشحات مهبلی کمی افزایش می‌یابد. سینه‌هایتان پرتر و حساس‌تر می‌شوند و به علت ازدیاد چربی در زیر پوست نیاز بیشتری به شست و شوی موهای خود پیدا می‌کنید. حجم خون شما همچنان در حال افزایش است و این اتفاق در سه ماه دوم به حداکثر خود می‌رسد و در سه ماه سوم بارداری کاهش می‌یابد.
 

شما ممکن است در این زمان دچار نفخ یا باد معده شوید که این امر هم کاملاً طبیعی است. ترشح هورمون پروژسترون در این زمان ماهیچه‌ها و عضلات شما را شل می‌کند و این علتی است که باعث کندتر هضم شدن غذا در بدن شما می‌شود و در نتیجه مشکلاتی نظیر باد معده و آروغ زدن را افزایش می‌دهد. البته شل‌شدن عضلات عوارض دیگری مثل عفونت و برفک واژن را هم ایجاد می‌کند.
 

این روزها حسابی بدخلق شده‌اید و حوصله هیچ کسی را ندارید. از کوچکترین مشکلی کوهی بزرگ می‌سازید. این حالات طبیعی است. خودتان را اصلا سرزنش نکنید. نوسات خلقی تا پایان بارداری با شما خواهد بود.  در این هفته می‌توانید با استفاده از دستگاه سونوگرافی حرکات کودک خودتان را ببینید و با استفاده از دستگاه اولتراسوند  صدای نوزاد را بشنوید.

مراقبت های بارداری در هفته نهم بارداری

اگر خونریزی همراه با درد داشتید حتماً به متخصص زنان مراجعه کنید.


اجسام سنگین را بلند نکنید. با سرعت از پله‌ها بالا نروید چرا که ممکن است موجب خونریزی شود. هنگام بالا رفتن از پله آرام این کار را انجام دهید و بعد از بالا رفتن از چند پله حتماً چند دقیقه‌ای استراحت کنید.


در هنگام نشستن برای آنکه فشار زیادی به بدنتان نیاید یک زیر پایی یا صندلی قرار دهید تا مشکلی پیش نیاید.


پیش از بارداری می‌توانید کارهای مربوط به رنگ کردن منزل را انجام دهید. اما اگر قصد دارید این کار اکنون انجام دهید سعی کنید زیاد در معرض بوی رنگ قرار نگیرید. بهتر است از رنگ‌های بی‌بو استفاده کنید.


 دومین دیدارتان با متخصص زنان معمولا در هفته‌ 8 تا 12 بارداری اتفاق می‌افتد. شما در این دوره ضربان قلب او را خواهید شنید. این ملاقات احتمالا از اولین ملاقات شما با پزشک، کوتاه‌تر خواهد بود. در این زمان عوامل زیر مورد بررسی قرار می‌گیرد:

  • وزن
  • فشار خون
  • ادرار برای قند و پروتئین
  • اندازه رحم
  • اندازه فوندوس (بالای رحم)
  • سولات و نگرانی‌‌های بارداری شما

وضعیت جنین در هفته نهم بارداری

 
تغذیه در هفته نهم بارداری

بارداری به شما این فرصت را می‌دهد تا با دید تازه‌ای به عادات غذایی خود نگاه کنید. زیرا این عادات غذایی بر شما و کودک در حال رشدتان تاثیر می‌گذارد.

رژیم غذایی سالم شامل مکمل‌های بارداری مانند مولتی ویتامین‌ها است که باید پس از مشورت با متخصص زنان مصرف شود. شما باید از 3 ماه اول بارداری خود یک رژیم غذایی سالم را آغاز و در طول بارداری آن را ادامه دهید.

 

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
بالا