رنگ کردن مو در بارداری

باید گفت در این مورد اتفاق نظری وجود ندارد و نمی‌توان پاسخ روشنی به آن داد. پوست سر به آسانی مواد مختلف را جذب و از خود عبور می‌دهد. در موقع رنگ کردن مقدار کمی از مواد شیمیایی که روی سر مالیده می شود، از این طریق جذب شده و وارد گردش خون می شود. آزمایشات انجام شده بر روی حیوانات نشان داده ، مواد شیمیایی موجود در رنگ مو باعث نقص جنینی می‌شود. البته این مسئله وقتی پیش می آید که دفعات استفاده از رنگ زیاد باشد و پوست سر زیاد در معرض رنگ شیمیایی قرار بگیرد.

آنچه در محافل علمی دنیا مورد تایید است این‌ است که هنوز تحقیقات پایان نیافته و بنابراین جواب صد در صد روشنی برای این سوال وجود ندارد. توصیه اغلب پزشکان این‌است که خانم‌های باردار در سه ماهه اول بارداری که زمان شکل گیری جنین و پیشرفت سلول‌های اولیه جنین است و جنین بسیار حساس بوده و بیشترین خطر آسیب وجود دارد از رنگ کردن مو خودداری کنید و اینکار را به سه ماهه دوم یا سوم موکول کنید.

 

اگر اصرار بر تغییر رنگ موی خود دارید می توانید به جای رنگ کردن کل موها از های لایت کردن استفاده کنید، زیرا های لایت نیاز زیادی به رنگ و مواد شیمیایی ندارد و کمتر هم با پوست سر تماس دارد در نتیجه پوست کف سر رنگی نمی‌شود. این روش تا حدودی قابل اعتمادتر از رنگ کردن تمام موها باشد.

 

البته توجه داشته باشید، از آنجا که در دوران حاملگی مصرف دارو محدودیت دارد، در صورتی‌که دچار حساسیت ناشی از رنگ مو شوید، نمی‌توانید به آسانی بهبود یابید.پس بهتر است بیشتر ملاحظه کنید

رنگ‌موها را به سه دسته‌ رنگ‌های گیاهی،‌ فلزی و رنگ‌های سنتتیک ارگانیک دسته‌ بندی می‌شوند و رنگ‌های سنتتیک که بیشترین استفاده را در 60 سال اخیر داشته‌اند، علی‌رغم این که طبیعی‌ترین رنگ را به موها می‌بخشند، حاوی ماده اکسیداتیو هستند و معمولاً به ساقه‌ مو آسیب می‌رسانند.

 

علاوه بر آن وجود ماده‌ای به نام ppd در رنگ موهای سنتتیک معمولاً در 10 درصد موارد باعث ایجاد آلرژیک درماتیت می‌گردد، لذا به مصرف‌کنندگان توصیه می‌شود قبل از مصرف این نوع از رنگ‌موها از نظر ایجاد حساسیت تست شوند.

 

استفاده از رنگ موها در زمان‌های حاملگی و شیردهی اتفاق نظر کاملی وجود ندارد، ولیکن با توجه به گزارشاتی در خصوص عوارض ناشی از رنگ موها داده شده است، توصیه می‌شود در طول سه ماه اول حاملگی از مصرف رنگ موهای سنتیک خودداری شود و با عنایت به این ‌رنگ‌های گیاهی مثل حنا و پوست گردو دارای ماده‌ی غیر سمی هستند پیشنهاد می‌شود در صورت لزوم حتی در زمان شیردهی، فقط رنگ موی گیاهی مصرف گردد.

نتیجه:
به نظر می‌رسد خطر ایجاد ناهنجاری جنینی در صورت استفاده مادر از رنگ موها در دوران بارداری از آنچه سابقاً گفته می‌شد کمتر می‌باشد.
مادران باردار می‌توانند موهایشان را رنگ  کنند اما بهتر است برای جلوگیری از ناهنجاری‌های احتمالی جنین ،احتیاط‌هایی را رعایت کنند. حال بهتر است رنگ کردن موهای خود را به سه ماه دوم به بعد موکول کنید.

رعایت نکات ایمنی در هنگام رنگ کردن مو
برای کم شدن آسیب‌های احتمالی رنگ مو در دوران بارداری رعایت نکات زیر را فراموش نکنید:
•    به هنگام رنگ کردن مو در دوران بارداری از دستکش مخصوص استفاده کنید.
•    رنگ کردن مو را در اتاق با تهویه مناسب انجام دهید.
•    رنگ مو مناسب را انتخاب نمایید حداقل زمان ممکن برای ماندن بر روی سر یکی از مواردی است که در دوران بارداری بایستی به آن توجه کنید..
•    پس از رنگ کردن  موهای خود را به خوبی با آب بشویید.
•    از ترکیب کردن رنگ موهای مختلف دوری کنید.
•    قبل از رنگ کردن موهایتان  از عدم حساسیت نسبت به آن رنگ مو  اطمینان حاصل نمایید.
•    در سه ماه اول بارداری موهایتان را رنگ نکنید
•    شستن موها را از پوست سر شروع کنید
•    رنگ موی مرغوب استفاده کنید
•    به جای رنگ کردن موها ، مش یا هایلایت کنید. استفاده از کلاه‌های مش یا هایلایت کردن موها با استفاده از فویل یا پلاستیک و جلوگیری از برخورد رنگ مو با پوست سر روش‌های مناسبی برای جایگزینی رنگ مو در دوران بارداری هستند.

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
بالا