قرصهای تاخیری قاعدگی

آیا شما هم در خصوص قرص تأخیری قاعدگی چیزی میدانید؟آیا میدانید قرص‌ تأخیری قاعدگی چیست؟چه کاری انجام میدهد؟آیا مصرف این قرص ها عوارض دارد؟اگر نمیدانید،ادامه را مطالعه کنید.
قرص‌های تأخیری قاعدگی؛ برخی از زن‌ها از این قرص‌ها به منظور به تعویق انداختن قاعدگی‌شان استفاده می‌کنند. اما آیا تا به حال به این مسئله فکر کرده‌اید که واقعا این قرص‌ها تأثیرگذار هستند یا نه؟


قرص‌های تأخیری قاعدگی؛ برخی از زن‌ها از این قرص‌ها به منظور به تعویق انداختن قاعدگی‌شان استفاده می‌کنند. اما آیا تا به حال به این مسئله فکر کرده‌اید که واقعا این قرص‌ها تأثیرگذار هستند یا نه؟ یا از بین تمام قرص‌هایی از این دست که در بازار وجود دارد، کدام را باید مصرف کرد؟ آیا استفاده از این قرص‌ها خطری به همراه دارد؟ اگر تصمیم گرفته‌اید از این قرص‌ها استفاده کنید، به چند نکته زیر در همین رابطه توجه کنید.

  

 ۱.قرص‌ تأخیری قاعدگی چیست؟ 

قرص‌های تأخیری قاعدگی در واقع قرص‌هایی هستند که حاوی هورمون پروژسترون بوده و زمانی که ۳ تا ۴ روز قبل از تاریخ مورد نظر قاعدگی‌تان آنها را بخورید، در به تعویق انداختن قاعدگی تأثیرگذار خواهد بود.


۲.انواع مختلف قرص‌های تأخیری قاعدگی چه تفاوتی با هم دارند؟

قرص‌های تأخیری موجود در بازار انواع مختلفی دارند. با این حال، قرص‌های پروژسترون معمولا بیش از بقیه مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ چرا که در مقایسه با بقیه، به مراتب مطمئن‌تر و مؤثرترند. از دیگر قرص‌های تأخیری شایع در بازار قرص‌های ضدبارداری ترکیبی و قرص نورتیسترون (نوعی قرص پروژسترون) است. اگرچه می‌توانید قرص‌های فازی یا مرحله‌ای را هم تهیه کنید، اما معمولا از آنها استفاده نمی‌شود.


۳.کار این قرص‌ها چیست؟

هورمون استروژن در نیمه اول چرخه قاعدگی تولید می‌شود که رشد دیواره رحمی را تحریک می‌کند. هورمون پروژسترون طی نیمه دوم چرخه قاعدگی تولید می‌شود که به رشد دیواره رحمی کمک می‌کند. بنابراین وقتی میزان پروژسترون کاهش می‌یابد، دیواره رحمی تخریب شده و منجر به قاعدگی خواهد شد. اما زمانی که از قرص‌های تأخیری قاعدگی استفاده می‌کنید که حاوی هورمون پروژسترون است، پروژسترون خارجی به دیواره رحمی این اجازه را نمی‌دهد که خونریزی داشته باشد و همین امر باعث به تعویق افتادن قاعدگی می‌شود.   


۴.چطور و چه زمانی باید قرص‌های تأخیری را مصرف کرد؟

اگر می‌خواهید قاعدگی‌تان را به تأخیر بیاندازید، باید سعی کنید این قرص‌ها را سه تا چهار روز پیش از تاریخ شروع قاعدگی‌تان بخورید و تا زمانی که می‌خواهید قاعدگی‌تان به تأخیر بیافتد به خوردنش ادامه دهید. با این حال، توصیه می‌شود که پیش از مصرف این قرص‌ها همیشه با متخصص زنان مشورت کنید. در واقع پزشک متخصص با توجه به میزان وزن، ناهنجاری‌های قاعدگی و سایر مشکلات سلامت، دوز درست آن را برایتان تجویز خواهد کرد.


۵.آیا بعد از خوردن این قرص‌ها ممکن است دچار قاعدگی شوم؟

وقتی خوردن قرص‌ را متوقف می‌کنید، نوع فعالیت هورمون‌ها تغییر کرده و منجر به خونریزی بدن می‌شود. در برخی مواقع، ممکن است بلافاصله بعد از متوقف کردن خوردن قرص‌ها، دچار قاعدگی شوید (ظرف چند ساعت)، با این همه در برخی مواقع این مسئله ممکن است ۱۰ تا ۱۵ روز طول بکشد تا دوباره دچار قاعدگی شوید. این مسئله در افراد مختلف با هم تفاوت دارد. با این حال اگر بعد گذشت ۱۵روز از تمام شدن روند خوردن قرص دچار قاعدگی نشدید، بهتر است بلافاصله با پزشک مشورت کنید تا علت دقیق آن را بدانید.


۶.آیا استفاده از این قرص‌ها برای به تأخیر انداختن قاعدگی امن و بی‌خطر است؟ تا چه مدت می‌توان از این قرص‌ها استفاده کرد؟

تحقیقات نشان می‌دهد یک‌بار استفاده از این قرص‌ها برای به تأخیر انداختن قاعدگی هیچ مشکلی نخواهد داشت. با این حال نباید استفاده از آنها برایتان تبدیل به عادت شود؛ چرا که این قرص‌ها می‌توانند چرخه طبیعی هورمونی بدن‌تان را مختل کنند. هم‌چنین وقتی قاعدگی به تأخیر می‌افتد با دردهای شدیدی همراه خواهد بود.

 

۷.آیا قرص‌های تأخیری قاعدگی مانند قرص‌های ضدبارداری‌اند؟

اکثر افراد بر این باورند که قرص های تأخیری قاعدگی  و قرص‌های ضدبارداری مشابه هم هستند که البته چنین چیزی اصلا درست نیست. قرص‌های ضدبارداری مانع از تخمک‌گذاری می‌شوند و به همین خاطر از بارداری ناخواسته پیشگیری می‌کنند. برخلاف قرص‌های ضدبارداری، قرص‌های تأخیری قاعدگی بر دیواره رحمی تأثیر گذاشته و هیچ اثری بر تخمک‌گذاری و به موجب آن بارداری ناخواسته نخواهند داشت.
 

۸.آیا این قرص‌ها عوارض جانبی دارند؟

از آنجایی که قرص های تأخیری قاعدگی حاوی پروژسترون هستند، عوارض جانبی این قرص‌ها درست به مانند عوارض بالا رفتن میزان پروژسترون در بدن خواهد بود. این عوارض شامل تورم شکم یا احساس اشباع و پُر بودن، بروز کهیر و آکنه و تغییرات خلق و خو به خاطر بر هم خوردن تعادل هورمونی در بدن است.


۹.آیا مصرف این قرص‌ها همیشه جواب می‌دهد؟

خب، در بسیاری از مواقع گفته می‌شود که این قرص‌ها می‌تواند قاعدگی شما را بدون هیچ مشکلی به تعویق بیاندازد. هیچ موردی مبنی بر عدم کارایی این قرص‌ها در به تعویق انداختن قاعدگی گزارش نشده است. با این حال، بهتر است همیشه پیش از شروع مصرف آن با پزشک متخصص زنان مشورت کنید تا از اثرات آن بر سلامت‌تان آگاه شوید و بدانید چه زمانی باید مصرف آن را متوقف کنید تا مشکلی به همراه نداشته باشد.

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
بالا