HPV های خطرناک

پاپیلوما یا همانHPV؛ ویروسی جدید که محصول رفتارهای جنسی نوین است. زگیل تناسلی، همان طور که از نامش پیداست، در ناحیه تناسلی دیده می شود و بیماری آمیزشی است که عامل آن ویروسی به نام ویروس پاپیلوم انسانی یا HPV است. این بیماری شیوع زیادی در جامعه دارد و بیماران زیادی به کلینیک ها مراجعه می کنند که در آن یکی از طرفین، یا هر دو نفری که قصد ازدواج دارند، از وجود این بیماری و سرایت آن نگران هستند.

 

افرادی هم که ازدواج نکرده اند این ویروس را دارند:

این ویروس در حال حاضر به صورت خیلی زیادی در جامعه دیده می شود و در افرادی هم که هنوز ازدواج نکرده اند وجود دارد.

انتقال از راه تماس پوستی:

در محیط واژن به این دلیل که مخاط است ویروس خیلی راحت می تواند وارد پوست شود در حالی که یک زگیل پوستی باید خراشیده شود و اگر صدمه ندیده باشد به راحتی نمی تواند از طریق پوست وارد بدن شود.

مرد می تواند هیچ علامت ظاهری نداشته باشد اما حامل این ویروس باشد:

آقایان این زگیل می تواند روی آلت باشد اما محل اصلی آن در پروستات است و مرد می تواند هیچ علامت ظاهری نداشته باشد اما حامل این ویروس باشد و هر موقع که نزدیکی داشته باشد بتواند این ویروس را یه پارتنرش منتقل کند. ضمن این که همین زگیلی که در قسمت های تناسلی است اگر به پوست غیر محافظ برخورد کند می تواند در جاهای دیگر بدن مثل ران یا کشاله ران، بالای ناف و… گسترده شود.

یک نفر ممکن است نزدیکی داشته باشد و هنوز این ویروس را نگرفته باشد:

بهترین راه حل تزریق واکسن است. حتی کسانی که این ویروس را دارند با تزریق واکسن این شانس را دارند که از سرایت تیپ های دیگر این ویروس جلوگیری کنند .

استفاده از کاندوم:

استفاده از کاندوم تا حدود زیادی از انتقال بیماری های مقاربتی جلوگیری می کند.

فرد hpv مثبت، مستعد تبخال تناسلی، هپاتیت و ایدز هم هست:

این ویروس در خانم های جوان و حتی با یک بار نزدیکی هم می تواند منتقل شود. او می گوید اگر HPV در فردی مثبت باشد، باید تبخال تناسلی، هپاتیت، ایدز و.. را نیز برای او تست کرد به این دلیل که این ویروس ها معمولا به صورت گروهی منتقل می شوند.

اهدای تخمک

جزییات بیشتر:

– ویروس پاپیلومای انسانی (اِچ‌پی‌وی) یکی از شایعترین بیماری‌های آمیزشی در دنیاست. این ویروس بیش از صد نوع دارد که چهل نوع آن در ناحیه تناسلی ایجاد بیماری می‌کند.
– این ویروس به قدری شایع است که می‌توان گفت تقریبا هر مرد یا زنی در طول عمر خود با این ویروس در تماس قرار می‌گیرد.
– بسیاری انواع این ویروس بی‌خطر هستند و در بسیاری از موارد (۹۰%) بدون ایجاد هیچ آسیبی خودبخود در طی دو سال از بین می‌روند.
– بسیاری موارد اچ‌پی‌وی بدون علامت هستند و فرد از آلودگی خود بی‌خبر می‌ماند. تنها بعضی انواع اچ‌پی‌وی ایجاد زگیل تناسلی می‌کنند. زگیل تناسلی ممکن است خودبخود خوب شود، بدون تغییر باقی بماند یا اینکه گسترش پیدا کند و عفونی شود.
– زگیل تناسلی شایع‌ترین بیماری آمیزشی است که در تشخیص پزشکی شناسایی می‌شود. تقریبا تمام موارد زگیل تناسلی را گونه‌های ۶ و ۱۱ ایجاد می‌کنند که عامل سرطان دهانه رحم نیستند. گونه‌های ۱۶ و ۱۸ بیشترین نقش را ایجاد سرطان دهانه رحم دارند.
– راه انتقال این ویروس پوست و مخاط (پوشش مرطوب اعضای داخلی بدن) است. مهمترین راه تماس جنسی است، به ویژه از راه واژن و مقعد. انتقال ویروس از راه دهان هم امکان‌پذیر است.
– در موارد کمی تماس با پوست اطراف ناحیه تناسلی (بدون دخول) یا تماس اعضای تناسلی (بدون دخول) می‌تواند باعث انتقال بیماری شود. موارد نادر انتقال مادر به جنین هم دیده شده است.
– کاندوم مانع از انتقال ویروس می‌شود، مگر آنکه ویروس از پوست ناحیه‌ای که کاندوم نمی‌پوشاند منتقل شود. بنابراین توصیه می‌شود از ابتدای رابطه جنسی از کاندوم استفاده شود و این کار تا پیش از دخول به تاخیر انداخته نشود.
– اچ‌پی‌وی با سرطان دهانه رحم مرتبط است. تقریبا در تمام مبتلایان به سرطان دهانه رحم این ویروس پیدا می‌شود. این ویروس در ابتلا به سرطان مقعد، دهان و گلو و سرطان پروستات هم نقش دارد.
– این ویروس درمان ندارد یعنی نمی‌توان با دارو آن را در بدن از بین برد و ریشه کن کرد، اما برای عوارض آن درمان وجود دارد.
– برای پیشگیری از این آلودگی واکسن وجود دارد، توصیه می‌شود هم خانم‌ها و هم آقایان از واکسن چهارگانه اچ‌پی‌وی (گارداسیل) استفاده کنند (سه نوبت). این واکسن از زگیل تناسلی، سرطان دهانه رحم، سرطان مقعد، سرطان آلت تناسلی زنان و مردان که به ویروس ربط دارند پیشگیری می‌کند.
– توصیه می‌شود تمام مردان و زنانی که از نظر جنسی فعال هستند این واکسن را تزریق کنند.
– برای پیشگیری از این بیماری، شستشوی مناسب نواحی تناسلی پیش و بعد از رابطه جنسی با آب و صابون، استفاده از کاندوم از ابتدای رابطه جنسی و پرهیز از داشتن شرکای جنسی متعدد بسیار مهم است.
– در کسانی که به این ویروس آلوده شده‌اند به ویژه خانم‌ها آزمایش موسوم به پاپ اسمیر باید بسیار جدی گرفته شود. تست HPV را می‌توان همراه پاپ اسمیر انجام داد.
– سرطان دهانه رحم مهمترین خطری است که زنان آلوده به ویروس اِچ‌پی‌وی را تهدید می‌کند. پاپ اسمیر که بدون درد و خونریزی است باعث می‌شود سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه شناسایی شود که در این موارد به راحتی قابل درمان است.
– در راهنمای بالینی سلامت وزارت بهداشت به تمام زنان توصیه شده از سن ۳۰ سال به بعد هر پنج سال یکبار تست پاپ اسمیر بدهند و اگر ۱۵ سال متوالی نتیجه تست منفی بود می‌توان تا ۶۰ سالگی هر ۱۰ سال یکبار این تست را انجام داد.
– در خانمی که به اِچ‌پی‌وی آلوده شده بهتر است هر شش ماه یکبار پاپ اسمیر انجام داد.
– در تحقیقی در ایران بر روی والدینی که کودکان مدرسه‌ای دارند، ۷۶ درصد پدران و مادران درباره اِچ‌پی‌وی هیچ اطلاعی نداشتند.
– زگیل تناسلی با تبخال تناسلی فرق دارد، تبخال تناسلی را ویروسی که هم‌خانواده تبخال صورت ایجاد می‌کند.
– آخرین آمار ابتلا به ایدز در ایران نشان می‌دهد الگوی انتقال از اعتیاد تزریقی به رابطه جنسی تغییر پیدا کرده است. جمعیت جوان و آموزش ناکافی در شیوع بیماری‌های آمیزشی نقش مهمی دارد بنابراین می‌توان حدس زد در نبود آموزش همگانی کافی، اچ‌پی‌وی هم مثل دیگر بیماری‌های آمیزشی شیوع بیشتری پیدا کند.

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
بالا