معاینات پیش از بارداری

لازم است بدانید چه نوع آزمایش‌هایی باید انجام دهید تا به طور کامل از سلامت اعضای داخلی بدن و مکانیسم عمل آنها از جمله تخمک‌گذاری، مبتلا نبودن به قند خون و بیماری‌های خونی یا هر نوع بیماری که می‌تواند در دوران بارداری خطر ایجاد کند، مطمئن شوید.

البته این فقط مادر نیست که باید آزمایش انجام دهد بلکه پدر نیز باید تحت آزمایش هایی مانند شمارش تعداد اسپرم یا اختلالات ژنتیکی قرار بگیرد.


تست تیروئید قبل از بارداری

ترشح بیش از حد هورمون تیروئید (پرکاری تیروئید) می‌تواند به زایمان زودرس و سقط جنین منجر شود. کم کاری تیروئید نیز باعث اختلال مغزی در کودکان می‌شود. پس حتما قبل از بارداری عملکرد تیروئید را بررسی کنید.


آزمایش ادرار قبل از بارداری

برای اطمینان یافتن از بالا نبودن قند خون و میزان پروتئین و عفونت، مبتلا نبودن به عفونت ادراری، لازم است آزمایش ادرار انجام شود. در صورت بالا بودن قند خون بلافاصله به متخصص دیابت مراجعه کنید تا قبل از بارداری درمان شوید. عفونت ادراری را نیز می‌توان با مصرف زیاد مایعات و آنتی‌بیوتیک برطرف کرد.


آزمایش خون قبل از بارداری

‏آزمایش خون اغلب در فهرست آزمایش های مهمی که خانم‌ها باید قبل از بارداری انجام دهند، قرار می‌گیرد. این آزمایش شمارش کامل سلول‌های خونی است و پزشک بیماری‌های متعددی را از جمله سیفلیس، اچ‌آی‌وی، هپاتیت B و... بررسی می‌کند. آزمایش خون برای تشخیص بیماری‌های ژنتیکی مانند فیبروز کیستیک و کم‌خونی داسی‌شکل نیز به کار می‌رود.


پاپ اسمیر

توصیه می‌شود آزمایش پاپ اسمیر و معاینه واژن، دهانه رحم و قسمت لگن انجام دهید تا در حین بارداری دچار مشکل نشوید. از طریق اسمیر تست هر نوع عفونت قارچی ، اختلالات سلولی در واژن یا قسمت دهانه رحم مشخص می‌شود

برچسب ها بارداری
مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
بالا