چگونگی رابطه جنسی در دوران بارداری

زنان باردار و همسران آنها غالباً این سوال را مطرح می کنند که آیا رابطه جنسی در دوران بارداری مجاز است و انجام فعالیت های جنسی چه عواقبی می تواند در پی داشته باشد؟ در این مقاله سعی کرده ایم که نگرانی های شما را از پرسیدن این سوال برطرف کنیم...

فعالیت جنسی در دوران بارداری امری متداول به شمار می آید ولی دفعات آن بسیار متغیر است و معمولا با افزایش سن بارداری کاهش می یابد. کاهش فعالیت جنسی را می توان به تهوع، ترس از سقط، ترس از آسیب دیدگی جنین، فقدان تمایل، ناراحتی، استرس روانی راجع به بدقوارگی فیزیکی، ترس از پارگی پرده ها، ترس از عفونت یا خستگی نسبت داد.

میل جنسی و ارضای جنسی نیز ممکن است به دلیل استنباط شخصی زن از کاهش جذابیتش به طور منفی تحت تاثیر قرار گیرند. معمولا با پیشرفت بارداری، حصول ارگاسم و ارضای جنسی کاهش و مقاربت دردناک افزایش می یابد.

عوارض بالقوه رابطه جنسی در بارداری عبارتند از: زایمان پیش از موعد، بیماری التهابی لگن، خونریزی پیش از زایمان و در جفت سر راهی  می باشد.

خطر زایمان پیش از موعد در بین زنان مختلف، بسته به وجود یا عدم وجود عوامل خطر ساز خاص، تفاوت دارد. این عوامل شامل زایمان پیش از موعد قبلی، بارداری چندقلو و عدم کفایت سرویکس هستند.

محدودیت رابطه جنسی به طور معمول جهت جلوگیری و درمان تهدید به زایمان پیش از موعد( به دلیل خطر فرضی رابطه جنسی به عنوان روشی برای القای زایمان) توصیه می شود .با این حال مقالات موجود به دلیل طرح مطالعه، سوگرایی در گزارش دهی و بروز نادر زایمان پیش از موعد به عنوان عارضه این امر، دارای محدودیت و تناقض هستند.

به موازات پیشرفت دوران بارداری به صورت طبیعی ، داشتن مقاربت جنسی هر زمان که لازم باشد بدون مانع است. اما تمایل به این عمل در دوران بارداری دچار تغییر می شود. ابتدا به دلیل نوسانات هورمونی ، خستگی یا تهوع ، باعث کاهش این تمایل شود. در طول سه ماه دوم به دلیل افزایش جریان خون در اندام تناسلی و سینه ها ممکن است تمایل شما برای مقاربت را افزایش می دهد. و مجددا در سه ماه سوم به دلیل افزایش وزن ، درد کمر و سایر علائم بار دیگر احساس شما را نسبت به مقاربت کاهش می دهد.

ممکن است با پیشرفت بارداری متوجه شوید که انتخاب وضعیت های جدید برای آمیزش جنسی ضروری است. ممکن است شکم شما باعث شود انتخاب برخی وضعیت ها برای شما ناراحت کننده باشد. به علاوه، توصیه می شود که از حدود 16 هفتگی ( نزدیک به چهار ماهگی ) از خوابیدن به پشت ( تاقباز ) خودداری کنید ‏ چرا که در این حالت؛ ممکن است فشار ناشی از وزن رحم بر روی عروق اصلی لگن موجب اختلال در گردش خون این ناحیه شود. بهتر است برای آمیزش جنسی یا به پهلوی خود بخوابید و یا بالا قرار گیرید.

ممکن است چندی بعد از اوج لذت جنسی جنین شما تکان بخورد. در این مورد نیز نگران نباشید چون این افزایش تحرک بدلیل افزایش جریان خون ناشی از افزایش ضربان قلب شماست نه بخاطر اینکه جنین احساس درد می کند یا از آنچه روی داده چیزی فهمیده است.

برخی وضعیت ها باید شما را نسبت به عدم انجام آمیزش آگاه سازد. اگر سابقه زایمان پیش از موعد دارید. ممکن است پزشک شما را از آمیزش جنسی و یا رسیدن به اوج لذت جنسی باز دارد. اوج لذت جنسی باعث انقباض های خفیف رحمی می شود.

اگر سابقه سقط خود به خودی داشته باشید ممکن است پزشک شما را از رابطه جنسی و رسیدن به اوج لذت بر حذر دارد. با این حال هیچ رابطه ای بین آمیزش جنسی و سقط خود به خودی پیدا نشده است.

 

در صورت وجود موارد زیر از فعالیت جنسی پرهیز کنید:

-جفت سه راهی ( پایین واقع شدن جفت در رحم )؛ نارسایی دهانه رحم

-سابقه زایمانهای مکرر ؛ چندقلو بودن حاملگی

- آغاز پیش از موعد دردهای زایمانی؛ پاره شدن کیسه آب

- دیابت و حاملگی های پرخطر

 -درد به هنگام آمیزش جنسی

-خونریزی و یا ترشح بدون علت از واژن

- وجود ضایعه بهبود نیافته هرپسی در همسر

 

بهتر است که در زمان انجام فعالیت جنسی چند نکته مورد توجه قرار گیرد؛ نخست آنکه از وضعیت های مناسب استفاده شود؛ در واقع وضعیتی را انتخاب نمایید که حین انجام این کار کمترین فشار را به فرد باردار وارد آورد، از انجام این کار به هنگام خستگی بدنی پرهیز شود، به دلیل افزایش ترشحات واژن مراقب بهداشت خود باشند و بعد از ارگاسم، ماساژ کمر می تواند در آرامش فرد اثرگذار باشد.

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
بالا