مقالات آموزشی

 
 عفونت‌های ناحیه تناسلی در زنان یائسه

عفونت‌های ناحیه تناسلی در زنان یائسه

یکی از مشکلات بانوان، عفونت‌های متنوع واژن است که در دوره‌های مختلف زندگی دچار آن می‌شوند. این عفونت‌ها در هر دوره زندگی دارای عوامل زمینه‌ساز خود است. چنانچه عفونت قارچی که در هر دوره سنی رخ می دهد و با علائم خارش و ترشحات پنیری واژن همراه است، در هردوره عوامل زمینه ساز خود را دارد، یعنی در دوشیزه ای که در سنین بلوغ است به دلیل رطوبت و گرمای واژن راحت تر دچار این بیماری می شود.
یائسگی و راههای خلاصی از مشکلات ناشی از آن

یائسگی و راههای خلاصی از مشکلات ناشی از آن

یائسگی پایان همیشگی قاعدگی و اتمام قابلیت باروری است که با سپری شدن ۱۲ ماه از آخرین پریود قاعدگی تعریف می‌شود. یائسگی معمولاً در سنین ۴۰ تا ۶۰ سالگی رخ می‌دهد. سن میانگین برای یائسگی۵۱ سال است. یائسگی یک فرآیند طبیعی است. با وجود اینکه یائسگی پایان باروری است اما زنان می‌توانند بعد از آن رابطه جنسی خود را ادامه دهند. برخی زنان یائسه احساس آزادی دارند زیرا دیگر نباید نگران حاملگی باشند. با این حال،
همه چیز در مورد قاعدگی

همه چیز در مورد قاعدگی

تمام زنان ماهی یک‌بار با عادت ماهیانه مواجه می‌شوند، به‌طوری‌که زیر شکم خود درد خفیفی را تجربه کرده اند. آیا دلیل این اتفاق را می‌دانید؟ دلیلش این است که این اتفاق زنان را برای بارداری آماده می‌کند. عادت ماهیانه شما را ازلحاظ فیزیکی برای بارداری آماده می‌کند و می‌توانید بچه‌دار شوید. با ترشح هورمون‌های خاص از غدد عادت ماهیانه ایجاد می‌شود. این هورمون‌ها یک تخمک را آزاد می‌کنند. درعین‌حال دیواره رحم ضخیم می‌شود تا بتواند از تخمک بارورشده نگهداری نماید.
خونریزی‌های هشداردهنده

خونریزی های هشداردهنده

یکی از مشکلات شایعی که در میان بسیاری از خانم‌ها دیده می‌شود بیماری‌های هورمونی و نامنظم بودن خونریزی‌های قاعدگی است. عوامل بسیاری موجب کم و زیاد شدن و همچنین تغییر در سیکل قاعدگی خانم‌ها می‌شود. علاوه بر این سن زنان نیز از مواردی است که در چنین مشکلاتی تاثیر مستقیم می‌گذارد.
رابطه جنسی پس از 50 سالگی

رابطه جنسی پس از 50 سالگی

بسیاری از زنان حدود 50 سالگی سطح استروژنشان کاهش پیدا کرده و واژنشان خشک می شود و انعطاف پذیری سابق برای کش آمدن را ندارد و در نتیجه هنگام رابطه جسی احساس درد دارند.
یائسگی زودرس

یائسگی زودرس

یائسگی یک فرآیند بیولوژیک طبیعی و گذر از مرحله ای به مرحله دیگر است. این اتفاق همراه با تغییرات هورمونی، فیزیکی و روانی است که کاملا طبیعی محسوب می شود. اما برای بسیاری از زنان یک کابوس است. هر زنی یائسگی را متفاوت تر از دیگری تجربه می کند، حتی سنی که یائسگی در آن شروع می شود در تمام زنان یکسان نیست.
دلایل مهم بوی نامطبوع در قاعدگی

دلایل مهم بوی نامطبوع در قاعدگی

اگر فردی هستید که بوی ناشی از قاعدگی در شما بسیار شدید و تند است، ابتدا باید بدانید که به موقع نوار بهداشتی خود را عوض کنید. عدم تعویض به موقع نوار بهداشتی باعث ایجاد بوی نامطبوع می شود.
تأخیر در پریود، علت و درمان آن

تأخیر در پریود، علت و درمان آن

در همه‌ی زنان گاهی اوقات پریود عقب می‌افتد. این تاخیر ممکن است یک یا دو روز، یک هفته و یا به اندازه یک دوره باشد. به طور کلی اختلالات قاعدگی به دلیل برنامه‌ی بی‌ثبات و شیوه‌ی زندگی ناسالم رخ می‌دهد. در ادامه برخی از شایع‌ترین دلایل عقب افتادن پریود بررسی می‌شوند.
دلایل بروز قاعدگی سنگین کدامند؟

دلایل بروز قاعدگی سنگین کدامند؟

قاعدگی از جمله متابولیسم‌های بدنی ویژه بانوان است که در طول هر ماه و به مدت چند روز با آغاز خونریزی و فروریختن دیواره رحم شروع می شود که تاثیرات متعددی را بر بدن فرد ایجاد می کند. در این دوران سطح ترشح هورمون تغییر کرده و تفاوت‌هایی در حالت‌های فیزیکی و روحی فرد به وجود خواهد آمد. اما ...
علت دو بار پریود شدن در ماه

علت دو بار پریود شدن در ماه

پریودی معمولا پنج تا هفت روز طول می کشد و فاصله پریودی ها معمولا بیست و یک تا سی و پنج روز است. پریودی در خانم های مختلف متفاوت است و گاهی زودتر یا دیرتر از پریودی قبلی شروع می شود یا گاهی بیشتر یا کمتر از پریودی قبلی به طول می انجامد. در برخی موارد در یک ماه دو بار پریودی را تجربه می کنید که به دلایل مختلف این اتفاق می افتد.
هورمون درمانی در یائسگی

هورمون درمانی در یائسگی با قرص HT

هورمون درمانی که به صورت های مختلف می تواند انجام بگیرد، برای کاهش علائم یائسگی مانند گرگرفتگی بسیار کارآمد است. اصلی ترین و بیشترین روش هورمون درمانی در یائسگی، مصرف قرص های اچ تی است. هورمون درمانی (HT) تلفیقی از هورمون های استروژن و پروژسترون است. فقط مصرف قرص راه هورمون درمانی نیست
علل قاعدگی های سنگین

علل قاعدگی های سنگین

تغییر قرص های ضدبارداری با در نظر گرفتن این مساله که قرص های ضد بارداری هورمونی اغلب دوره های قاعدگی را تنظیم و سبک‌تر می کنند، منطقی است که با تغییر آنها و استفاده از قرص های غیر هورمونی یا قطع مصرف به طور کامل با قاعدگی های سنگین‌تر مواجه شوید. و اگرچه آی‌یودی ها می توانند قاعدگی ها را سبک‌تر کنند،
یائسگی و بارداری

یائسگی و بارداری

یائسگی دوره‌ی قابل توجهی برای زنان است؛ درک اینکه آیا ممکن است در طول این دوره یا پس از آن باردار شوند در تصمیم‌گیری آن‌ها برای تولد فرزند و برنامه‌ریزی در خانواده تاثیرگذار است. تعداد زنانی که در ۳۰ سالگی و ۴۰ سالگی بچه‌دار می‌شوند رو به افزایش است؛ با وجود اینکه بسیاری از زنان تصمیم دارند تا دیرتر از این سن صاحب فرزند شوند! بدین ترتیب فهمیدن عوامل و فاکتورهای موثر که بر باروری و شانس فرزندآوری تاثیر می‌گذارد اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. همچنین مهم است که زنان از تغییراتی که در بدنشان در طی یائسگی رخ می‌دهد آگاه باشند.
همه نکات و علائمی که در دوران قاعدگی باید جدی گرفته شود

همه نکات و علائمی که در دوران قاعدگی باید جدی گرفته شود

مشکلات هورمونی اولین علت نامنطمی قاعدگی هستند. سیکل طبیعی قاعدگی زنان بین ۲۱ تا ۳۵ روز یک بار دچار قاعدگی می‌شوند.ریزش موی سر, افزایش موهای زائد, بروز جوش و آکنه و کدری پوست از علایم افزایش هورمون های مردانه هستند.
دلایل دل درد بعد از یائسگی

دلایل دل درد بعد از یائسگی

گرفتگی عضلات شکم در طول سال های باروری، معمولا نشانه ای از نزدیک شدن به خونریزی های ماهانه است. برای بسیاری از زنان، گرفتگی چند روز قبل از خونریزی و در طول این دوره رخ می دهد. اما اگر دل درد بعد از یائسگی رخ دهد نشانه چیست و چگونه درمان می شود؟
علت نامنظم بودن دوران قاعدگی

علت نامنظم بودن دوران قاعدگی

بانوان در سنین باروری به‌طور طبیعی، هر 28 روز (این عدد می‌تواند 7 روز بیشتر یا کمتر از این هم باشد)، 2 تا 7 روز دچار خونریزی می‌شوند. در هر عادت ماهانه طبیعی روزانه حدود 5 قاشق سوپ‌خوری (40 میلی‌لیتر) خون و ترشحات خارج شده و کمتر از 8 نوار بهداشتی خیس می‌شود. معمولا شدت خونریزی دو روز است.عادت ماهیانه هرچند همیشه همراه درد و ناراحتی باشد، اما نشانه‌ای از سلامت بدن خانم‌ها است و تغییرات آن باید به‌عنوان هشداری جدی در نظر گرفته شود.
عملکرد جنسی خانم ها در دوران یائسگی

عملکرد جنسی خانم ها در دوران یائسگی

زنان وقتی به دوران یائسگی نزدیک می‌شوند، تغییرات هورمونی در بدنشان پدید می‌آید و سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون دچار نوسان می‌شود. این تغییرات هورمونی با کاهش تمایلات و عملکرد جنسی در ارتباط است. در این میان هورمون تستوسترون نیز در زنان افت می‌کند که در کاهش قابل توجه کشش جنسی نقش دارد. در دوران یائسگی، زنان قادر به تخمک‌گذاری نیستند و این بدان معناست که تخمک‌گذاری ماهیانه را که در بالا بردن تمایلات جنسی نقش دارد نیز از دست می‌دهند.
 علائمی که به خانم ها هشدار یائسه شدن می دهد

علائمی که به خانم ها هشدار یائسه شدن می دهد

هر چقدر هم که با یائسگی باشید ولی نمی توانید جلوی آن را بگیرید ولی می توانید برایش آماده شوید. پس برای آشنا شدن با علایم یائسگی با ما همراه شوید. سن میانگین یائسگی در زنان حدود 51 یا 52 سالگی است. کلمه کلیدی در این جمله " میانگین " است. یعنی ممکن است قبل از این سن رخ دهد یا بعد از این سن رخ دهد یا درست سر وقت اتفاق بیفتد. و تشخیص این که چه زمانی قرار است یائسه شده اید خیلی ساده است –زمانی که یک سال پریود نشده اید.
خونریزی پس از یائسگی را جدی بگیرید!

خونریزی پس از یائسگی را جدی بگیرید!

در اکثر موارد، خونریزی پس از یائسگی نشانه ای از هر چیزی جدی نیست.یائسگی پایان عادت ماهانه است. از نظر بالینی، خانمها در رسیدن به یائسگی در یک دوره به مدت ۱۲ ماه باید خونریزی نداشته باشند.خونریزی واژینال پس از یائسگی طبیعی نیست و باید با دکتر خود ارزیابی شود.
بیماری های شایع در دوران یائسگی

بیماری های شایع در دوران یائسگی

یکی از مشکلات بانوان، عفونت‌های متنوع واژن است که در دوره‌های مختلف زندگی دچار آن می‌شوند. این عفونت‌ها در هر دوره زندگی دارای عوامل زمینه‌ساز خود است. عفونت قارچی که در هر دوره سنی رخ می دهد و با علائم خارش و ترشحات پنیری واژن همراه است،...
12
بالا