عادت ماهانه بخشی از جریان فیزیولوژیکی آزاردهنده در خانم هاست. با این حال این اتفاق طبیعی، لازمه ی زندگی خانم ها است و بخصوص در بچه دار شدن تاثیر زیادی دارد. این اتفاق ماهانه واقعیت هایی را در خصوص سلامتی خانم ها برملا می سازد. در این مطلب 9 واقعیتی که قاعدگی از سلامت بدن خانم ها نشان می دهد را بیشتر بررسی می کنیم.
قاعدگی و سرطان سینه
نتایج بررسی های متعدد نشان می دهند خانم هایی که اولین قاعدگی خود را قبل از سن 12 سالگی تجربه کرده اند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند. البته عوامل دیگری نیز در ابتلا به این بیماری موثرند. اما این خانم ها باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشند و به طور منظم وضعیت سلامت خود را بررسی کنند. اگر شما نیز جزو این افراد هستید به طور مدام با پزشک در تماس باشید و به طور مرتب آزمایش های لازم را انجام دهید.
قاعدگی و بیماری های قلبی
نتایج برخی پژوهش ها نشان می دهد چنانچه اولین قاعدگی قبل از 10 سالگی و یا بعد از 17 سالگی اتفاق بیافتد، امکان بروز بیماری های قلبی افزایش می یابد. اگر شما نیز چنین تجربه ای داشته اید، حتما پزشک را از شرایط تان باخبر کنید تا اقدامات لازم را جهت پیشگیری از بروز این بیماری ها انجام دهد.
تاخیر در بروز عادت ماهانه
تاخیر در بروز عادت ماهانه الزاما به معنای حاملگی نیست. این مسئله می تواند نشانگر وجود اختلالات هورمونی باشد که از بیماری های مانند بولیمی (پرخوری عصبی)، آنورکسی (بی اشتهایی عصبی)، دیابت و حتی چاقی مفرط ناشی می شود.
رنگ خون خارج شده هنگام قاعدگی
در حالت کلی، رنگ روشن خون قاعدگی می تواند نشانه ای از امکان سندرم تخمدان پلی کیستیک و یا احتمال مشکلات تیروئیدی باشد.
خونریزی ماهانه و بوی غیرعادی و عجیب
ممکن است که خونریزی ماهانه در برخی خانم ها بوی تندی داشته باشد. اما اگر این بو غیرعادی یا بسیار تند و غیرقابل تحمل باشد، احتمالا عفونتی در رحم وجود دارد. در این صورت لازم است که پزشک را در جریان مشکل قرار دهید.
عادت ماهانه و گرفتگی عضلانی
قبل یا حین روزهای عادت ماهانه کاملا طبیعی است که در اطراف بازوها، پاها و شکم احساس ناخوشایند داشته باشید و دچار گرفتگی عضلانی شوید. اما با این حال اگر این دردها خیلی شدید و غیرقابل تحمل باشند، بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید.
خونریزی های شدید هنگام قاعدگی
شدت خونریزی عادت ماهانه در خانم های مختلف متفاوت است. اما به طور کلی در هر قاعدگی بین دو تا سه قاشق چایخوری یعنی حدود 30 تا 40 سی سی خون از دست می رود. اگر این میزان بیشتر باشد، یعنی حتی بیش از 80 سی سی باشد، احتمالا مشکلی در میان است. در واقع اگر مجبور می شوید به طور مرتب نوار بهداشتی تان را عوض کنید، احتمالا پای مشکلی در تخمدان ها یا مشکلات هورمونی در میان است. مصرف قرص های ضدبارداری می تواند برای کنترل این مشکل کارساز باشد. البته بهتر است اول به پزشک مراجعه کنید تا بررسی های لازم را انجام داده و برایتان داروهای لازم را تجویز کند.
خونریزی های قبل و بعد از عادت ماهانه
مصرف قرص های ضدبارداری ممکن است اختلالاتی در عادت ماهانه ایجاد کند. در واقع این قرص ها باعث می شوند که قاعدگی چند روز زودتر و یا دیرتر اتفاق بیافتد. اگر این مسئله فقط چند بار اتفاق بیافتد مشکلی نیست. اما اگر به طور مرتب دچار لکه بینی می شوید و چند روز زودتر از تاریخ، پریود می شوید و یا اینکه عادت ها خیلی دیرتر از زمان طبیعی رخ می دهد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. لازم است که وجود اختلالات احتمالی که چرخه ی طبیعی قاعدگی را بر هم می زنند، مورد بررسی قرار بگیرد.
رنگ خون خارج شده در عادت ماهانه
اگر رنگ خون خارج شده بیش از اندازه تیره باشد، امکان دارد نشانه وجود اختلال و مشکلی در رحم باشد. در موارد حاد و خطرناک امکان دارد این مشکل جزو علائم زودهنگام سرطان گردنه رحم باشد. در واقع تمام این تغییرات و مسائل غیرعادی می تواند نشان دهنده ی بیماری یا مشکلی در بدن باشد که باید بررسی شود. البته در برخی موارد، خانم ها بیش از اندازه حساسیت به خرج می دهند. اما اگر تصور می کنید، پای مشکلی در میان است، بدون خجالت و یا ترس، مشکل تان را با پزشک متخصص زنان در میان بگذارید.
عادت ماهانه مخصوص زن ها است و خانم ها باید در خصوص هر نوع مشکل و یا اختلال قاعدگی اعم از نامنظمی، لکه بینی، بوی نامطبوع و غیره اطلاعات کافی داشته باشند، چون به طور مستقیم به سلامتی آنها مربوط می شود. یادتان باشد که بدن شما مخصوص شماست و نمی توان به طور کلی در خصوص آن نظر داد. بنابراین یک پزشک متخصص بیشتر به شما کمک می کند.